Digitale netwerkbijeenkomst “Cluster 3”

Op 26 oktober tussen 15:00-16:30 organiseren wij een digitale netwerkbijeenkomst “cluster 3” via Teams. Bent je er bij? Schrijf je kosteloos in. INSCHRIJVING GESLOTEN!

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 oktober

Programma

15:00 Opening en mededelingen uit het werkveld
15:15-16:00 Breakout rooms in thema naar keuze
16:00-16:30 Kennis delen in kleine groepjes (breakout rooms)

Hieronder uitleg over de 3 verschillende breakout rooms:

Blue ROOM

Een rondleiding door VolgMij Speciaal (herhaling webinar 17 juni) door Anna-Maria van Dillen en Oscar Scippio

Neem een kijkje in het digitale gebruiksvriendelijke leerlingvolgsysteem voor het SO dat inspeelt op verschillen tussen kinderen zonder waarde oordeel. Anna-Maria en Oscar laten de werking zien, de activiteiten en het scoren van de leerlingen in verschillende zogenaamde ‘stromen’.

Green ROOM

Inspiratiesessie cluster 3 activiteiten. Marco van Berkel, Chris Hazelebach, Corine Visser

Wat zijn geschikte activiteiten voor cluster 3 leerlingen? Elke deelnemer neemt 1 kort filmpje uit de eigen praktijk mee om met elkaar te delen. Samen kijken we naar succesfactoren en ontwerp principes voor goede activiteiten en voor welke doelgroep het geschikt is binnen cluster 3. Bij veel animo maken we subgroepen.

Red ROOM

Trauma sensitief lesgeven in de gymzaal. Jessica van de Vossenberg en Christa Rietberg

Welke impact heeft een trauma op de ontwikkeling van kinderen? Hoe reageer je gepast op de gedragsmatige en emotionele uitdagingen van getraumatiseerde kinderen? Het gedrag van deze kinderen begrijpen en wat dit betekend voor je praktisch handelen zijn onderdelen die behandeld worden in deze deelsessie.